fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Mărfurile moldovenești, transportate în UE pe rute alternative

Citește și:

Mărfurile moldovenești, în special produsele agricole, pot fi transportate pe teritoriul statelor Uniunii Europene și pe rute alternative. Parlamentul a ratificat Acordul privind transportul rutier de mărfuri, care va oferi mai multe oportunități de tranzit al mărfurilor între R. Moldova și UE. Potrivit autorităților, ratificarea acordului va permite depășirea blocajelor de transport cu care se confruntă operatorii de transport rutier de marfă din R. Moldova în urma agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, transmite IPN.

Inițiativa legislativă privind ratificarea acordului aparține Guvernului, care precizează că aderarea R. Moldova la acest tratat european va facilita transportul rutier de mărfuri între Uniunea Europeană și R. Moldova.

Prevederile acordului deja se aplică, din momentul semnării acestuia la 29 iunie 2022. Potrivit ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, de atunci exporturile de mărfuri din R. Moldova s-au reorientat substanțial spre piața Uniunii Europene.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md