fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Mașină de pompieri de la Cernobîl, vandalizată de ruși. I-au furat roțile și farurile

Citește și:

Rușii au furat o mașină de pompieri în Cernobîl, pe care au abandonat-o apoi în pădure, după ce i-au furat tot echipamentul și roțile. Șeful Poliției din regiunea Kiev a făcut publică povestea pe pagina sa de Facebook, unde prezintă și imagini, transmite digi24.ro. 

În postare spune că soldații ruși au scos până și farurile mașinii de intervenție. În plus, ei au vandalizat și o mașină de poliție folosită în operațiunile de salvare de după explozia centralei, în aprilie 1986, care era păstrată ca obiect istoric. 

„Am văzut diverse la viața mea, dar în cazul ăsta rușii îmi bat logica… În timpul ocupației de la Cernobîl, au reușit să pună mâna pe o mașină de pompieri nou-nouță. Orcii au reușit să pornească mașina și să o ducă în pădure, mai aproape de granița cu Belarus, dar apoi s-a întâmplat imprevizibiul. În loc să fure mașina, rușii au demontat-o piesă cu piesă, în pădure, ca lăcustele, subliniez – mașină nouă de pompieri! Au îndepărtat aparatele, volanul, echipamentul de stingere a incendiilor, hidranții, furtunurile, farurile, scaunele, volanul și toate roțile (aceasta este distracția lor specială – furtul roților). Poate că toate aceste piese formează o simbioză cu piesele furate de la mașina istorică de poliție de la Cernobîl, un VAZ 21011, căreia i-au furat farurile. Nu m-aș mira dacă din cauza sancțiunilor internaționale și a producătorilor auto mondiali care și-au închis uzinele, Rusia să pregătească vreun nou concept-car, un hibrid între mașina de poliție Jiguli și cea de pompieri.  Așteptăm prezentarea!”, încheie ironic Andri Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev.

Potrivit presei din Ucraina, invadatorii ruși au jefuit inclusiv centrala nucleară de la Cernobîl, căreia i-au furat până și ușile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md