fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Membrii gărzii tinere din Ocnița se dezic de PSRM: „Suntem parte a echipei Irinei Lozovan”

Citește și:

Anunțul a fost făcut, pe 8 aprilie, de către unul din reprezentanții „Gărzii Tinere”, Alexandr Kușnir. Totodată, acesta a declarat că organizația susține partidul care va fi creat de deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, care au părăsit recent PSRM, scrie newsmaker.md

„Noi, cea mai mare și mai prietenoasă echipă a tinerilor din raionul Ocnița, aripa de tineret „Garda Tânără”, am fost întotdeauna uniți în opiniile și acțiunile noastre. Astăzi, am luat o decizie destul de dificilă pentru a fi alături de deputatul nostru independent – Irina Lozovan. De a ne alătura „Mișcării pentru Popor” și de a lupta împreună cu oamenii pentru viitorul țării noastre împreună”, a scris Alexandr Kușnir pe pagina sa de Faecbook.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat recent că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent și se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Ulterior, și deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plecarea din PSRM. Ea a precizat că va rămâne deputat independent și, la fel, se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Pe 30 martie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a cerut celor doi deputați să-și depună mandatele. Socialiștii au venit cu mai multe pancarte la ședința Parlamentului. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate i-au îndemnat pe socialiști să meargă la procuratură și să nu se limiteze la pancarte în plenul Parlamentului. „Oamenii au luat bani grei ca să facă acest pas”, a spus cei de la PAS.

Pe 31 martie, Nesterovschi și Lozovan au declarat că vor lansa un partid care va uni „forțele de stânga”. Cei doi deputați au invitat doritorii să se alăture partidului.

Pe 3 aprilie, Lozovan și Nesterovschi au publicat declarațiile semnate de mai mulți reprezentanți ai PSRM. Cei din urmă, primari și lideri ai organizațiilor teritoriale, au declarat că susțin noul proiect al Irinei Lozovan și Alexandr Nesterovschi, totodată se alătură „Mișcării pentru Popor” din care fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”.

Ulterior, pe 4 aprilie, socialiștii au venit cu o reacție la plecarea aleșilor locali din partid. Aceștia au menționat că „echipa PSRM rămâne consolidată și condamnă actele de trădare din partea lui Nesterovschi și Lozovan”. Ei au mai precizat că poziția partidului este susținută și de socialiștii din Ocnița și Bălți.

Tot pe 4 aprilie, secretarul executiv al organizației de tineret a Partidului Socialiștilor (PSRM) din municipiul Bălți, Nicolai Șicolai, a anunțat că atât el, cât și întreaga echipă părăsește formațiunea. Acesta a declarat că „Garda Tânără”, de mai bine de 5 ani, face parte din echipa deputatului Alexandr Nesterovschi și vrea ca acest lucru să fie valabil și în continuare. Totodată, Șicolai a menționat că membrii organizației de tineret se va implica „activ” în manifestațiile organizate de „Mișcarea pentru Popor”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md