fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Ministrul Sănătăţii din Germania cere reintroducerea măştii sanitare pentru a evita un nou val de COVID

Citește și:

Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a cerut celor 16 landuri germane să reintroducă obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice închise pentru a combate valul în creştere de noi infectări provocate de coronavirusul SARS-CoV-2, transmite Digi24.ro.

Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune DZF, Karl Lauterbach le-a sfătuit pe guvernele din cele 16 landuri germane – care sunt în mare parte responsabile pentru politicile de sănătate publică – să se folosească de prevederile legale existente pentru a reintroduce măsuri mai stricte împotriva COVID-19.

„Dacă landurile ar putea conveni acum în legătură cu momentul optim pentru a face acest lucru, atunci, desigur, ar fi minunat”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, citat de Agerpres. „Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creştere nu se va opri de la sine. Cineva trebuie să reacţioneze. Nu vrem să provocăm panică şi nu vrem nici să facem pe şeful suprem în faţa landurilor”, a adăugat el.

Agenţia pentru controlul bolilor din Germania, Institutul Robert Koch, a anunţat joi că rata naţională de incidenţă a infectărilor, calculată la şapte zile, este de 793,8.

Acest parametru a ţinut cont doar de rezidenţii care au făcut un test PCR oficial, însă tot mai puţini germani apelează în ultima vreme la măsura testării anti-COVID-19. Declaraţiile ministrului Lauterbach au fost făcute după remarcile similare rostite ieri seară de directoarea asociaţiei medicilor Marburger Bund.

„Landurile trebuie să reacţioneze în toate zonele în care numărul cazurilor creşte spectaculos, impunând obligativitatea de purtare a măştilor FFP2 în transportul public şi în spaţiile publice închise”, a declarat Susanne Johna pentru ziarele publicate de grupul media Funke.

Guvernul Germaniei lansează vineri o nouă campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să se protejeze împotriva variantelor mai recente ale noului coronavirus prin intermediul unor vaccinuri actualizate, care au fost autorizate de curând.

La nivel de landuri, unele dintre guvernele regionale au început consultări despre posibilitatea adoptării unor măsuri mai stricte împotriva COVID-19.

Legile actuale le permit să reintroducă unele dintre măsurile cu care oamenii erau familiarizaţi în primele perioade de lockdown: purtarea obligatorie a măştii sanitare în mijloace de transport, magazine şi restaurante, precum şi testări regulate în şcoli.

În Germania, este încă în vigoare obligativitatea de purtare a măştii sanitare în toate unităţile din domeniul sănătăţii, precum spitale şi aziluri pentru vârstnici.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md