fbpx
11.5 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Moldovenii care au dublă cetățenie și vor să lupte de partea Rusiei ar putea fi pedepsiți

Citește și:

Moldovenii care vor merge să lupte de partea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei ar putea rămâne fără cetățenie. Autoritățile din republica Moldova analizează această posibilitate.

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă, 24 septembrie.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est, pentru a descuraja asta, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei celor care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au dor cetățenia RM sau doar cetățenia Federației Ruse și se înrolează de partea agresorului”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că s-a dispus inițierea unor consultări pentru a exclude posibilitatea ca cetățenii Republicii Moldova, care locuiesc la momentul actual în Rusia, să fie implicați în activități de mobilizare.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Târg de cariere la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți. Ce așteptări au absolvenții

Agenții economici și reprezentații întreprinderilor de stat și-au prezentat ofertele de angajare absolvenților Centrului de Excelență în Servicii și...

/VIDEO/ Cu sprijinul USAID, la Soroca a fost inaugurat un scuar. Locuitorii din zonă erau nerăbdători

Cu suportul USAID, la Soroca a fost inaugurat un scuar. Locuitorii din preajmă sunt mulțumiți că în această zonă...
  sursa: cursbnm.md