fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Moldovenii din diaspora revin acasă de sărbători. Punctele de trecere a frontierei sunt suprasolicitate

Citește și:

Moldovenii stabiliți peste hotare revin acasă de sărbători. Într-un comunicat postat pe rețelele de socializare, Serviciul Vamal anunță că posturile vamale sunt suprasolicitate. Potrivit comunicatului autoritățile de frontieră ale R.Moldova, României și Ucrainei își sincronizează acțiunile pentru a evita formarea rândurilor la frontieră, scrie deschide.md

„Pentru a exclude ambuteiajele în traficul transfrontalier și a asigura un control operativ, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră își fortifică activitatea și desfășoară un regim de lucru intensiv”, se arată în comunicatul Serviciului Vamal.

Autoritățile de frontieră desfășoară în comun activități de monitorizare a fluxului de călători, suplinire a angajaților în caz de necesitate.

De asemenea, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în acest sens vor fi deschise spre circulație suplimentar artere de control și aplicată, la necesitate procedura „Revers” precum și utilizate instrumentele de comunicare și informare a călătorilor despre situația în punctele de trecere a frontierei.

Poliția de Frontieră informează că și la această oră se atestă aglomerație la punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Sculeni în special pe sensul de ieșire din R.Moldova.

„În ambele puncte de trecere sunt circa 100 de mașini în așteptare pentru trecerea frontierei”, precizează Poliția de Frontieră care a subliniat că autoritățile de frontieră și vamale moldo-române activează în regim sporit, fiind deschise suplimentar piste de control și suplinit numărul de angajați din prima linie.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să aleagă PTF Leova, Costești, Cahul pentru degajarea traficului la frontieră.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md