fbpx
13.1 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Moldovenii vor putea călători doar cu buletinul în UE

Citește și:

Din 2025 cetățenii Republicii Moldova ar putea călători cu buletinul în țările din Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu. 

„Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate. Cartea de identitate a cetățeanului va corespunde întru tot cerințelor europene. Ele vor avea și un purtător de informații. Marele avantaj al noilor cărți de identitate, cu timpul, ele vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană. Exact același lucru este valabil și în cazul, de exemplu al Ucrainei. Cu doi ani în urmă a fost semnat un protocol prin care pot trece frontiera cei cu buletine biometrice”, a declarat Mircea Eșanu, pentru radiomoldova.md. 

Amintim că ultima data Guvernul a modificat buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare ale vehiculelor în 2015. Astfel cetățenii care și-au perfectat acte ulterior au beneficiat de modele noi de documente. Această modernizare se încadrează în cerințele standardelor și directivelor europene.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md