fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Motorina, mai scumpă cu 24 de bani în weekend. Explicația ANRE

Citește și:

Prețurile la carburanți cresc tot mai mult. În weekend, litrul de benzină va costa 26,67 de lei, ceea ce este cu 12 bani mai mult, iar un litru de motorină – 24,33, cu 24 bani mai scump decât anterior.

„În contextul exercițiului de monitorizare a situației de pe piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o majorare tot mai accentuată a cotațiilor la aceste produse.

După ce acum trei zile, cotația la benzină a depășit nivelul de 1000 $/tona, astăzi și cotația la motorină trece peste acest prag psihologic. Ultima dată un nivel similar al cotațiilor la motorină era înregistrat în noiembrie 2022, prețurile maximale stabilite de către ANRE variind atunci între 25-26 lei/litru.

Luând în considerare factorii de creștere enunțați, pentru următoarele zile, 16.09.2023-18.09.2023, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

– 26,67 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+12 bani);
– 24,33 lei/litru – pentru motorina standard (+24 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora”, explică printr-un comunicat ANRE.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md