fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Natalia Gavrilița, despre cazul ambulanței oprite pentru a permite trecerea unei coloane oficiale de mașini: „Polițistul a acționat conform regulilor”

Citește și:

Polițistul care a oprit o ambulanță pentru a permite trecerea unei coloane oficiale de mașini a acționat corect, cel puțin asta a declarat Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în cadrul unei emisiuni televizate. 

„Viața cu siguranță are prioritate și vedem că în acest caz polițistul a acționat conform regulamentului. Când se aude discuția că există un pacient, nu este discuția cu polițistul, este discuția în interiorul ambulanței, dar ceea ce s-a întâmplat este faptul că mașina de poliție care era în fața cortegiului a început deja virarea la stânga și s-a angajat deja în această manevră. Noi am avut cazuri foarte grave unde două ambulanțe au făcut accident și a fost un lucru foarte grav. Atunci când sunt două mașini speciale care vin în același timp, este în ordinea în care a venit. Da, evident că viața are prioritate și ar fi fost mult grav dacă ar fi avut loc un accident. Polițistul cel puțin a acționat corect. Polițistul nu știe este sau nu pacient, a acționat conform regulilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că, vineri, 11 februerie 2022, pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare video care a surprins un polițist în timp ce a oprit o ambulanță pentru a permite trecerea unui convoi oficial de automobile. Potrivit poliției: „în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md