fbpx
-2.7 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Nucile, secretul pentru a ne menține sănătatea pe măsură ce îmbătrânim

Citește și:

Consumul de nuci poate consolida beneficiile pozitive pentru sănătate, inclusiv o mai bună calitate a dietei și probabilitatea de a fi mai activi.

Cercetătorii care au analizat 20 de ani de istoric alimentar și 30 de ani de măsurători fizice și clinice au descoperit că participanții care au mâncat nuci la începutul vieții au prezentat o probabilitate mai mare de a fi mai activi din punct de vedere fizic, de a avea o dietă de calitate superioară și de a avea un profil de risc mai mic pentru bolile de inimă pe măsură ce îmbătrânesc.

Noul studiu este unul dintre cele mai îndelungate care sugerează că simplul act de a adăuga în mod frecvent în alimentație aproximativ o mână de nuci sănătoase pentru inimă, ar putea acționa ca o punte de legătură către alte obiceiuri de viață care promovează sănătatea mai târziu în viață.

Constatările întăresc, de asemenea, ideea că nucile ar putea fi o alegere alimentară ușoară și accesibilă pentru a îmbunătăți o varietate de factori de risc pentru bolile de inimă atunci când sunt consumate la vârsta adultă tânără și mijlocie.

Beneficiile consumului de nuci

În acest studiu publicat în Nutrition, Metabolism, & Cardiovascular Diseases, cercetătorii de la University of Minnesota School of Public Health notează că o posibilă explicație pentru aceste rezultate s-ar putea datora combinației unice de nutrienți care se găsesc în nuci și efectului lor asupra rezultatelor în materie de sănătate.

Nucile sunt singurele fructe cu coajă lemnoasă care reprezintă o sursă excelentă de acid alfa-linolenic omega-3 de origine vegetală, despre care cercetările arată că ar putea juca un rol în sănătatea inimii, a creierului și în îmbătrânirea sănătoasă.

În plus, doar o porție de nuci sau aproximativ o mână, conține o varietate de alți nutrienți importanți pentru susținerea sănătății generale, inclusiv 4 grame de proteine, 2 grame de fibre și o sursă bună de magneziu. Nucile oferă, de asemenea, o varietate de antioxidanți, inclusiv polifenoli.

Consumul de nuci, legat de un risc mai mic de boli de inimă

În cadrul acestui studiu, au fost colectate și analizate informații despre alimentație și sănătate de la 3.023 de bărbați și femei, de altfel sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, scrie EurekAlert.

Măsurătorile fizice și clinice au fost efectuate la mai multe examene care s-au întins pe parcursul a 30 de ani.

Istoricul dietei a fost evaluat pentru relațiile dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv aportul alimentar, fumatul, compoziția corporală, tensiunea arterială sau glicemia.

Astfel, consumul de nuci a fost legat de un risc mai mic de boli de inimă. A fost asociat și cu o creștere mai mică în greutate. În plus, consumatorii de nuci au avut concentrații semnificativ mai mici de glucoză în sânge.

Sursă: www.descopera.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două vinuri spumante moldovenești, în top 10, la concursul „Effervescents du Monde 2023” din Franța

Vinurile spumante moldovenești au obținut cinci medalii de aur și șapte medalii de argint în cadrul concursului internațional „Effervescents...

Igor Grosu, la Forumul Primarilor: Parlamentul va reexamina Codul electoral în vederea înăspririi sancțiunilor privind coruperea alegătorilor

După scrutinul local din această toammă, Parlamentul va reexamina Codul electoral în vederea înăspririi sancțiunilor privind coruperea alegătorilor. Declarația...
  sursa: cursbnm.md