fbpx
12.3 C
Бэлць
vineri, mai 17, 2024

Numărul cazurilor de gripă și viroze este în creștere la Bălți

Citește și:

În Bălți a crescut numărul cazurilor de gripă. Timp de o săptămână au fost înregistrate  aproape 40 de cazuri noi de îmbolnăvire. Asta în timp cu o săptămână mai devreme au fost confirmate 32 de cazuri. Bolnavii au fost internați în secția boli infecțioase a spitalului din Bălți.

De asemenea, în ultimele şapte zile,  peste 990 de oameni s-au adresat la centrele medicale cu infecţii respiratorii acute.

Potrivit specialiştilor Centrului Naţional de Sănătate Publică, deocamdată, nu sunt motive pentru a declara epidemie. De la începutul sezonului rece în Bălți au fost depistate 996 de cazuri de gripă sezonieră, cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut(109 cazuri).

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii ne recomandă să purtăm măşti de protecţie în spaţii aglomerate şi să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun cât mai des. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md