fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Numărul medicilor români aflați în misiune în țara noastră care s-au infectat de coronavirus se ridică la șapte

Citește și:

Șapte persoane din România care au făcut parte din grupul specialiștilor care au venit în Republica Moldova au fost infectate cu COVID-19 în misiunea începută în 30 aprilie, a confirmat Grupul de Comunicare Strategică duminică seară: „Din cele 7 persoane infectate, un număr de patru sunt cadre medicale (trei medici și o asistenta medicala). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună și tratare în țară”, au transmis autoritățile, informează g4media.ro.

Premierul României Ludovic Orban a transmis, la ieșirea din ședința organizată duminică la sediul MAI, că îi pare rău pentru medicii infectați și că aceștia ”au făcut o treabă foarte bună”.

România a trimis în Republica Moldova un ajutor masiv pentru a susține sistemul medical în lupta cu coronavirusul. Ajutorul, format din echipamente și medicamente, a fost însoțit de o echipă de 42 de medici și asistente medicale.

Cei 42 de medici și asistenți medicali au completat echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva acestei pandemii, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Personalul medical din România trimis în Moldova este specializat în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă și a desfășurat activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md