fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Numărul refugiaților încadrați în câmpul muncii, în creștere. Câți ucraineni s-au angajat

Citește și:

Aproape 200 de cetățeni ucraineni și-au găsit un loc de muncă pe teritoriul Republicii Moldova, arată ultimele date publicate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței  de Muncă(ANOFM). Din numărul total, 147 sunt femei , iar bărbați – 51.

Prin urmare, 139 de ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău, 10 – la  Ungheni, 7 – la Bălți, 8 – la Strășeni, 8 – la Cahul, 4 la Anenii Noi, 4 – la Ștefan-Vodă, 3 – la Soroca, 2 – la Dondușeni, 3 – la Vulсănești, 2 la Orhei, câte unul la Călărași, Nisporeni și Comrat.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Angajatorii care au angajat cetățeni din Ucraina, sunt îndemnați să notifice despre aceasta, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă, către ANOFM.

Totodată, 126 de agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2.094 de locuri de muncă vacante disponibile.

Până la data de 5 aprilie,169 de cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md