fbpx
17.7 C
Бэлць
joi, iunie 13, 2024

Nunţile, cumetriile, zilele de naştere și alte activităţi festive rămân interzise pe o perioadă nedeterminată

Citește și:

Indiferent de numărul persoanelor prezente la ceremonii precum nunţile, cumetriile, zilele de naştere sau alt gen de activităţi festive, reieşind din situaţia epidemiologică existentă în Republica Moldova, la etapa respectivă acestea rămân interzise.

Declaraţia a fost făcută de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, aglomerările la aceste evenimente sunt un înalt risc de infectare cu noul tip de virus.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministra a punctat că săptămâna trecută  au avut loc, pe parcursul zilei de sâmbătă şi duminică „anumite ceremonii care erau organizate pe platforma alimentaţiei publice”.

„În condiţiile date, colegii au înaintat la Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică propunerea, care este acceptată de către toţi membrii, de a interzice desfăşurarea ceremoniior indiferent de numărul de persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în Republica Moldova, săptămâna aceasta au fost înregistrate cu 35 la sută mai multe îmbolnăviri decât săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md