fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

O armă și un document falsificat, ridicate de la doi călători străini

Citește și:

Permis de ședere falsificat și armă de foc, depistare de către polițiștii de frontierăc pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În primul caz este vorba despre un cetățean din Uzbekistan de 39 de ani. Bărbatul s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova, printre pasagerii cursei „Antalya – Chișinău”.

În declarații, străinul a relatat că în țara noastră este cu scop de vizită la un prieten. Ca urmare a extinderii verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de ședere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Cercetările primare au stabilit că actul conține indici de falsificare, iar acest fapt a constituit motiv de refuz de intrare în Republica Moldova pentru cetățeanul uzbec.

Cea de-a două persoană documentată este cetățeancă a Ucrainei de 33 de ani, identificată astăzi, în jurul orei 01.30, în fluxul pasagerilor de la ruta „Chișinău – Antalya”. Conform procedurilor legale, străina și bagajele acesteia au fost supuse controlului de securitate.

În rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de cală un obiect asemănător cu armă. La extinderea verificărilor a fost confirmată bănuiala – un pistol cu încărcător și două balonașe Co2. În aceste circumstanțe, la fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru continuarea cercetărilor.

Arma a fost ridicată și va fi transmisă la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultatul expertizei se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a pasagerei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...
  sursa: cursbnm.md