fbpx
29.3 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe câmpul de luptă

Citește și:

Filmarea în care un soldat rus își împușcă un camarad rănit în luptă în estul Ucrainei scoate în evidență „cultura brutală” din armata Rusiei și tratamentul „barbar” la care sunt supuși chiar și proprii lor soldați, potrivit experților militari citați de Business Insider, citat de Digi24.ro. 

„Tentativa de omor sau uciderea deliberată a unui tovarăș de arme este neprofesionistă”, au scris experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington într-un raport publicat recent.

Analiștii ISW notează faptul că au existat multe cazuri în care rușii au demonstrat „o indiferență crudă față de viețile propriilor lor soldați de-a lungul războiului până acum, atât în Rusia, cât și în rândul trupelor ruse de pe câmpul de luptă”.

De la asalturi frontale cu mari pierderi de vieți, în care valuri de soldați – „carne de tun” – se năpustesc asupra liniilor de apărare inamice, și până la crime de război și videoclipuri în care un dezertor este ucis în bătaie cu un baros, seria de incidente de acest gen este una foarte lungă.

SUA au condamnat anul trecut tratamentul la care Rusia își supune propriile trupe, catalogându-l drept „reprobabil” și „barbar”. Rusia continuă să „nu țină cont deloc de viețile propriilor ei soldați”, a spus atunci purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite, John Kirby.

După ce camaradul său este lovit de o dronă kamikaze, soldatul rus l-a împușcat fără nicio ezitare pe cel rănit și și-a continuat drumul. Foto: Profimedia Images În filmarea recent surprinsă de o dronă ucraineană, un soldat rus îl împușcă și îl ucide pe un alt soldat rus de la mică distanță, după ce acesta a fost rănit într-un atac cu o dronă kamikaze.

Soldatul care apasă pe trăgaci nu stă nicio clipă să evalueze rănile tovarășului de arme, să îi trateze rănile, să îl transporte într-o zonă mai sigură și nici măcar să culeagă un obiect prin care soldatul mort să poată fi identificat. L-a împușcat și și-a continuat drumul.

Potrivit descrierii videoclipului postat pe X, soldații ruși se retrăgeau dintr-o zonă aflată la est de Robotîne, unde se dau în continuare lupte grele.

Din filmare este greu de spus cât de grave erau rănile soldatului întins la pământ, dar se poate vedea cum acesta pare că îi indică celui de-al doilea soldat să îl împuște în tâmplă.

Experții ISW spun că au existat mai multe cazuri documentate în care soldații rușii s-au omorât între ei pe câmpul de luptă, în special dacă ținta era un ofițer cu grad superior.

În 2022, spre exemplu, soldații ruși au trecut cu tancul peste un comandant pe care îl vedeau vinovat pentru pierderile mari suferite de unitatea militară pe care o conducea.

Incidentele în care un soldat omoară un ofițer superior „arată în general disciplina extrem de slabă a trupelor, o discrepanță între comandanții la nivel tactic și subalternii lor, precum și o indiferență flagrantă față de viața umană”, au notat experții ISW.

Rusia a fost deja criticată pentru felul în care își tratează răniții: bloggerii ruși au raportat recent că soldații răniți ai Brigăzii Slave 1 DNR sunt ținuți „ca la închisoare” în orașul Donețk, fără să primească îngrijirile medicale de care au nevoie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...

/FOTO/ O tânără din Hîncești a fost omorâtă de propriul soț în Germania. Doi copii au rămas orfani

O tânără de 26 de ani din Republica Moldova ar fi fost omorâtă în Germania de către propriul soț. Potrivit...
  sursa: cursbnm.md