fbpx
27 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

O înaltă față bisericească din R.Moldova, testată pozitiv cu COVID-19

Citește și:
Episcopul de Edineț și Briceni, arhimandritul Nicodim Vulpe, a fost internat la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău la 10 aprilie, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru TVN de către primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru.

Constantin Cojocaru a declarat că arhimandritul Nicodim s-a aflat în raionul Orhei începând cu 15 martie, așa ca nu se știe deocamdata unde ar fi contactat virusul. Secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, Adrian Cotelea nu a răspuns la apeluri pentru a oferi detalii.

Amintim că arhimandritul Nicodim, în vârstă de 64 de ani, prin hotărârea Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Ruse din 24 decembrie 2010,a fost ales în funcția de Episcop de Edineț și Briceni.

El a fost hirotonit ca episcop la Moscova, la 26 decembrie 2010, de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril I al Moscovei.

Dânsul a studiat teologia la Leningrad (între 1977 și 1981) și la Moscova (între 1990 și 1992).A fost hirotonit diacon, apoi preot în 1981, iar din 1982 a slujit ca paroh în satul natal, Chiperceni.

A înaintat treptat în bisericească, iar anul 2009 a fost tuns în monahism, apoi a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md