fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

O navetă spațială rusească de salvare Soyuz a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională

Citește și:

O navetă spaţială rusă Soyuz a andocat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Staţia Spaţială Internaţională pentru a fi folosită, în septembrie, drept vehicul pentru întoarcerea pe Pământ a doi cosmonauţi ruşi şi a unui astronaut american, a cărui navă spaţială iniţială a fost avariată, relatează AFP, transmite news.ro.

Naveta de salvare MS-23 a decolat vineri dimineaţă din Kazahstan, fără vreo persoană la bord, şi a ajuns la staţia spaţială după o călătorie de aproximativ două zile, potrivit unei transmisii video în direct a NASA.

Americanul Frank Rubio, precum şi ruşii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin au decolat la sfârşitul lunii septembrie 2022 cu Soyuz MS-22. Însă în decembrie, această navă a suferit o scurgere spectaculoasă în timp ce era andocată la ISS, din cauza impactului cu un micrometeorit, potrivit Moscovei.

Misiunea celor trei membri ai echipajului a fost prelungită până în septembrie şi, prin urmare, se vor întoarce la bordul acestei nave de înlocuire după ce vor fi petrecut aproximativ un an în spaţiu.

Naveta MS-22 avariată trebuie desprinsă de pe ISS şi să se întoarcă pe Pământ goală, la sfârşitul lunii viitoare. Pe lângă cei trei membri ai echipajului care au urcat la bordul lui Soyuz, ISS are în prezent alţi patru pasageri, care au sosit cu o navă SpaceX şi sunt membri ai misiunii numite Crew-5. Lor urmează să li se alăture săptămâna viitoare Crew-6, care include doi americani, un saudit şi un rus, şi a cărui decolare este programată în noaptea de duminică spre luni, din Florida, în Statele Unite.

După o staţionale de câteva zile, Crew-5 va coborî înapoi pe Pământ.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md