fbpx
38.7 C
Бэлць
luni, iulie 15, 2024

O simplă „bucată de hârtie”. Rusia declară că acordul de securitate dintre SUA și Ucraina „nu înseamnă nimic”

Citește și:

Rusia a încercat vineri să minimizeze importanţa acordului de securitate semnat cu o zi în urmă de SUA şi Ucraina, declarând că acesta nu reprezintă decât o simplă „bucată de hârtie” fără nicio valoare reală care să îi constrângă din punct de vedere juridic. 

„Adevărul este că (aceste acorduri) nu sunt decât nişte bucăţi de hârtie. Ele nu înseamnă nimic, nu au nicio valoare juridică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, citată de agenţiile de presă ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu SUA şi Japonia, după ce în ultimele luni a făcut acelaşi lucru cu alte câteva ţări occidentale, printre care Franţa şi Marea Britanie.

Aceste documente sunt, în esenţă, promisiuni din partea ţărilor respective de a continua să ofere sprijin militar şi financiar pe termen lung Ucrainei pentru a contracara ofensiva rusă, notează AFP.

Aceste documente, a declarat Zaharova, sunt destinate în primul rând „să le demonstreze cetăţenilor rămaşi în Ucraina că au alături de ei comunitatea internaţională. În realitate, ei se degrevează de orice responsabilitate pentru viitorul Ucrainei”, a adăugat ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi că acordul semnat cu SUA, valabil pe termen de zece ani, „deschide calea spre integrarea Ucrainei în NATO”.

De asemenea, acest document „contribuie la descurajarea şi contracararea oricărei agresiuni viitoare”, conform textului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți

Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, grație noului Program Național de accelerare a dezvoltării...

/VIDEO/ Unde își petrec timpul liber bălțenii: „Tufari de jur împrejur”

Vara, odată cu perioada vacanțelor și concediilor, bălțenii spun că simt mai mult ca niciodată lipsa locurilor amenajate pentru...
  sursa: cursbnm.md