fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

O tânără din Bălți a fost răpusă de virusul ucigaș

Citește și:

O tânăra în vârstă de 23 ani, originară din orașul Bălți, a fost răpusă de COVID-19. Aceasta era angajată la o benzinărie din oraş şi, până să ajungă la spital în stare gravă, a încercat să se trateze acasă, timp de o săptămână, fără să consulte un medic. Informaţiile au fost oferite de șefa Direcției sănătate a municipiului Bălți, Feodora Rodiucova, scrie ipn.md

Contactată de IPN, Feodora Rodiucova a precizat că tânăra a fost internată la spitalul din Bălți în a doua jumătate a zilei de 27 aprilie, în stare extern de gravă, cu insuficiență renală şi insuficiență respiratorie acută, iar peste câteva ore a murit. Probele prelevate și transmise la Chișinău pentru examinare au confirmat, deja după moartea tinerei, diagnoza de COVID-19. Deocamdată nu se cunoaşte unde putea tânăra să se infecteze, la locul de muncă sau acasă. Direcţia Sănătate urmează să depisteze contacţii pentru a găsi sursa de infectare.

Contactată de IPN, Mihaela Petrova, specialist în relații cu publicul din cadrul Spitalului clinic Bălți, a declarat că tânăra de 23 de ani a fost adusă cu ambulanța în stare critică. Ea fost imediat transferată de la Departamentul primiri urgente în secția de reanimare. Mihaela Petrova a mai spus că în cadrul instituției sunt internați 98 de pacienți cu COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat, într-un răspuns pentru IPN, că tânăra a fost internată pe 27 aprilie, ora 17.46, la Spitalul Clinic din Bălți, unde a fost transportată de către Asistența Medicală Urgentă, în stare extrem de gravă. Atunci au fost prelevate probele la COVID-19. Tânăra a fost intubată cu toate măsurile de resuscitare. Personalul medical i-a acordat toată asistența medicală necesară, dar, spre regret, aproximativ după două ore de la internare, aceasta s-a stins. A doua zi, în jurul orei 15.00, s-a confirmat prezența infecției COVID-19. Ministerul precizează că, până să fie adusă în stare extrem de gravă la spital, tânăra nu s-a adresat pentru asistență medicală nici la medicul de familie, nici la instituția medicală spitalicească.

În Republica Moldova, noul tip de coronavirus a luat viața a 114 oameni. Tânăra din Bălți, care a fost înmormântată astăzi, este cea mai tânără victimă.

Sursa: ipn.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md