fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

O trupă de actori ucraineni continuă să joace într-un buncăr, în Ivano-Frankivsk

Citește și:

Actorii Teatrului Dramatic din Ivano-Frankivsk, vestul Ucrainei, continuă să joace. O mică tribună și scena au fost amplasate în adăpostul antibombă de sub instituție, arată un reportaj prezentat de televiziunea publică ucraineană, transmite libertatea.ro. 

Totul s-a mutat la subsol, la Teatru Dramatic. De la cameramani, luminiști și monteuri, până la butafori. Actorii spun că niciun sacrificiu nu e de ajuns pentru rezistența împotriva invaziei.

Pe 16 martie, trupa a jucat piesa „Națiunea”, după o carte a scriitoarei Maria Matios, în care este vorba despre instalarea puterii sovietice în vestul Ucrainei. Piesele se joacă de două ori pe săptămână, iar sala din buncăr este mereu plină.

Banii din bilete sunt donați armatei

Dacă refugiații din alte orașe ucrainene pot veni gratuit la spectacol, rezidenții cumpără bilete, iar banii strânși sunt donați armatei ucrainene.

Teatrul din Ivano-Frankivsk a fost inaugurat în 1939.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...

/VIDEO/ Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile nu au mijloace financiare

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90 https://youtu.be/B1bPDgzS3PA „Ați...
  sursa: cursbnm.md