fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/OFICIAL/ Pe 5 decembrie va avea loc turul II al alegerilor locale noi în 6 localități din Moldova

Citește și:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabili desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, pe data de 5 decembrie 2021, în 6 localități: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

În buletinele de vot vor fi înscriși primii 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021. Înscrierea în buletin a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura cu participarea candidatului rămas și a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul II, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru turul I de scrutin.

Amintim că, urmare desfășurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie 2021, au fost aleși primarii în 9 localități din țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md