fbpx
0 C
Бэлць
joi, noiembrie 30, 2023

PAS va contesta rezultatele alegerilor la Orhei. Stanciu: „O adevărată operațiune specială de fraudare”

Citește și:

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Orhei. Anunțul a fost făcut de candidatul Sergiu Stanciu. Potrivit acestuia, scrutinul a fost fraudat: „La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare”, scrie tv8.md.

„Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. 

Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întâmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase”, a scris Stanciu, pe Facebook.

Candidatul PAS la Orhei mai spune că au „suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul”.

Nici candidata Partidului Forța de Alternativa și Salvare a Moldovei, Tatiana Cociu, nici partidul nu au reacționat deocamdată. Reamintim că PPFASM este unul din partidele componente ale Blocului Ș.O.R., creat de fugarul Ilan Șor, după ce partidul șor a fost scos în afara legii.

În urma procesării tuturor voturilor la Orhei, rezultatele preliminare arată că Tatiana Cociu, candidata PPFASM, iese învingătoare cu 57,59%. Pe locul doi cu cele mai multe voturi se clasează candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 17%.

Pe 5 noiemrie, în cadrul Ediției Speciale de la TV8, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că cele mai multe încălcări sesizate în iua alegerilor au avut loc în Bălți, Orhei și Chișinău. Acesta a mai menționat că „dacă vorbim de corupere, de principiu, este același concurent electoral”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Contrabandă cu mărfuri de larg consum, depistată de vameșii din nordul țării

Mărfuri de larg consum, depistate printre bagaje neînsoțite și nedeclarate organului vamal. Funcționarii postului vamal Costești au supus verificărilor un...

Gaza – Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis

Armistiţiul intrat în vigoare la 24 noiembrie între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia...
  sursa: cursbnm.md