fbpx
16.3 C
Бэлць
sâmbătă, februarie 24, 2024

Patru călători, descoperiți cu acte falsificate

Citește și:

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei Cahul și Costești, polițiștii de frontieră au documentat patru persoane care au prezentat documente cu bănuială rezonabilă de falsificare. 

În două cazuri sunt cercetați conducători auto, un conațional și un cetățean al Ucrainei. Ambii șoferi au fost depistați în PTF Cahul, în cadrul controlului la trecerea frontierei. 
Conaționalul a prezentat pentru mijlocul de transport o asigurare auto Cartea Verde, pretins a fi emisă de către autoritățile lituaniene. La verificarea minuțioasă a documentului, a fost stabilit că este falsificat. 
Cetățeanul ucrainean a înmânat la control, printre documentele de călătorie și permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile de baștină. Verificările suplimentare au stabilit că actul este neveridic. La audieri, străinul a declarat că își obținuse legal permisul, dar în același timp, a precizat că îl perfectase de la distanță, achitând 3 700 grivne. 

În alte două cazuri sunt vizați pasagerii unor rute ocazionale, apropiindu-se la linia de ieșire din țară prin PTF Costești. Prima persoană documentată este un conațional de 33 de ani, în portmoneul căruia a fost descoperit un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). În declarații, tânărul a menționat că și l-a achiziționat în Israel, contra sumei de 1000 EUR.
Un alt pasager de 28 ani, deținător al dublei cetățenii (MDA/RO), deținea în borseta personală un permis de conducere polonez, cu semne de falsificare. Conform analizei de risc, persoana a fost supusă controlului suplimentar, unde și s-a descoperit actul falsificat. Din spusele conaționalului, permisul l-ar fi obținut în Polonia, fiind ajutat de un intermediar și l-ar fi costat serviciile acestuia 1800 EUR.

Pe fapte, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De la începutul anului 15 persoane au murit în accidente rutiere din cauza nerespectării vitezii

De la începutul anului 2024, în Republica Moldova au fost înregistrate 65 de accidente rutiere din cauza nerespectării limitei...

/FOTO/ Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți are director. Cine este acesta

Maxim Calmațui este învingătorul concursului pentru funcția de director al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți. Comisia...
  sursa: cursbnm.md