fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

PATRU cazuri noi de infectare cu COVID-19

Citește și:

Patru cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmat în urma examinării a cele 48 de probe prelevate de la pacienți suspecți. Astfel numărul persoanelor cu coronavirsu a ajuns la 12. Autoritățile anunță că trei cazuri din cele patru confirmate sunt de import, iar unul este local.

Într-un briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că cele trei cazuri de import sunt din Italia, Marea Britanie și Franța.

Ministra a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și, dacă au revenit din țări unde există cazuri de COVID-19, să se autoizoleze la domiciliu. În prezent la Spitalul municipal de boli contagioase pentru copii sunt internați doi copii cu suspecții la prezența noului tip de coronavirus, după ce s-au aflat în contact strâns cu bunica revenită din Italia.

Totodată autoritățile anunță că două persoane dintre cele diagnosticate cu COVID-19 saunt în stare gravă.

Premierul Ion Chicu a reamintit despre măsurile întreprinse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, printre care și sistarea mai multor zboruri. Șeful executivului a spus că este examinată posibilitatea de a sista traficul aerian. De asemenea, premierul a amintit despre decizia de a sista activitățile cu caracter religios.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie de COVID-19. Autoritățile din Republica Moldova au instituit, în data de 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu”, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 12 martie, au fost raportate 133,8 mii cazuri de COVID-19 și peste cinci mii de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md