fbpx
27.6 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Pedeapsă cu patru ani de închisoare, pentru un bărbat acuzat de organizarea migrației ilegale

Citește și:

Un bărbat de 52 de ani, originar din raionul Rîșcani, acuzat de organizarea migrației ilegale în cadrul unui grup criminal organizat a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Potrivit materialelor cauzei penale, inculpatul, aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, a fost telefonat de către o persoană aflată pe teritoriul Ucrainei, care i-a solicitat ajutorul în vederea organizării intrării ilegale a unui grup de bărbați ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova.

În continuarea acțiunilor sale, la data de 17 ianuarie 2024, în jurul orelor 19:00, inculpatul, împreună cu alte persoane nestabilite de organul de urmărire penală de pe teritoriul Ucrainei, urmărind scopul realizării intențiilor sale infracționale privind obținerea unui folos material direct de pe urma organizării migrației ilegale, sub formă de 2000 dolari SUA per persoană, a mers în satul Larga, raionul Briceni cu automobilul de model „Dacia Logan”, pentru a întâlni doi cetățeni ucraineni în vârstă de 23 de ani, care au fost transportați de către persoane necunoscute, la linia frontierei de stat în apropierea localităților s. Kelmenți (Ucraina) – s. Larga (Republica Moldova). Aceștia au trecut ilegal frontiera de stat. Ulterior, au fost preluați de inculpat cu automobilul, pentru a fi transportați în orașul Briceni, iar în timp ce se deplasau prin satul Larga, au fost stopați de către angajații poliției de frontieră.

Inculpatul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Prin sentința din 28 iunie 2024, pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Briceni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii și i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de o ocupa anumite funcții sau de a exercita activități, legate de organizaia migrației cetățenilor pe un termen de 3 ani.

Sentința este cu drept de apel.

Inculpatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md