fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Peste 1.000 de prizonieri ucraineni capturați la Mariupol au fost duși în Rusia pentru a fi anchetați

Citește și:

Peste 1.000 de soldați ucraineni care s-au predat în orașul port Mariupol au fost transferați în Rusia pentru investigații, potrivit unei surse din poliția rusă, scrie presa ucraineană.

Mai mult de o sută de persoane sunt militari străini care au luptat în armata ucraineană și care s-au predat la Mariupol.
Peste o mie de prizonieri de război ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol, capturați de trupele rusești, au fost duși în Rusia pentru „acțiuni de investigare”.

Acest lucru a fost raportat de agenția rusă de știri TASS, citând o sursă din cadrul agențiilor ruse de aplicare a legii.
Potrivit acestuia, forțele de ordine „colaborează acum îndeaproape cu apărătorii Azovstal”.

Dacă se confirmă, știrea ar putea să afecteze și mai mult negocierile de pace dintre cele două tabere. Kievul încearcă să îi elibereze pe cei în jur de 2.000 de apărători ai uzinei Azovstal din Mariupol printr-un schimb de prizonieri, dar parlamentarii ruși au cerut ca o parte dintre soldați să fie judecați în Rusia.

Vă reamintim că militarii din Azovstal au ținut piept atacurilor din partea armatei ruse timp de aproximativ două luni, deturnând forțele inamice și împiedicându-le să se deplaseze în alte direcții. Ocupanții ruși au distrus Azovstal prin lansarea de rachete și bombe, artilerie și tancuri, precum și prin atacuri și asalturi la sol.

Presa a relatat că doar aproximativ 1.700 de apărători au fost evacuați din Azovstal.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md