fbpx
17.3 C
Бэлць
luni, aprilie 15, 2024

Peste 1,9 miliarde de lei, colectaţi de Serviciul Vamal la bugetul de stat în luna ianuarie 2022

Citește și:

Datorită activităţii agenţilor economici de bună credinţă, Serviciul Vamal a înregistrat încasări semnificative în luna ianuarie 2022, fiind colectate la bugetul de stat peste 1,9 miliarde lei*, cu 417 milioane lei (28%) mai mult faţă de luna similară a anului 2021 şi cu 477 de milioane lei (33%) mai mult comparativ cu ianuarie 2020, transmite tvrmoldova.md. 

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 44 088 declaraţii vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 220 269 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leuşeni şi Sculeni, cu 56 619 şi, respectiv, 34 507 traversări.

Totodată, în perioada vizată au fost constatate 706 de încălcări ale legislaţiei vamale, fiind întocmite 410 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de aproximativ 1,2 milioane lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse şi declarate prin acţiune şi folosirea mijloacelor de transport declarate prin acţiune de alte persoane decât cele care le-au declarat prin acţiune organului vamal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md