fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Peste 2.000 de oameni cheamă ambulanța zilnic. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză

Citește și:

În perioada 24 – 30 iulie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 14 144 de cetățeni cu diverse urgențe, inclusiv la 2141 copii. După acordarea asistenței medicale urgente 5873 pacienți, dintre care 4656 maturi și 1217 copii au fost transportați la spital.

Ambulanța a fost solicitată pentru pacienții cu următoarele motive: 2740 de urgențe cardiovasculare, dintre care 55 cu sindrom coronarian acut; urmate de 2070 patologii neurologice, dintre care 225 cu accidente vasculare cerebrale, 1551 urgențe traumatologice și 1413 boli respiratorii.

La Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP au mai fost înregistrate 312 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 97 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care dintre care 57 de mușcături de animale sau înțepături de insecte, 28 combustii și 6 insolații.

Pe parcursul săptămânii, echipele AMU au fost solicitate în cazul a 64 de accidente rutiere, în urma cărora au suferit 86 de persoane, printre care 18 copii. Ulterior, 68 pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru investigații și tratament.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md