fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Peste 4600 de locuințe au fost procurate prin intermediul programului „Prima Casă”

Citește și:

Prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4.612 locuințe.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din număr total al beneficiarilor, 3.211 sunt familii, iar 1.401 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani.

De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 659 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1.757 – în cadrul programului Prima Casă 3, iar 370 – în cadrul programului Prima Casă 4.

Suma compensațiilor acordate din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor constituie 18,868 milioane de lei.

Astfel, în cadrul programului Prima Casă 2 au fost acordate compensații din bugetul de stat în valoare totală de 5,786 milioane de lei, în cadrul programului Prima Casă 3 – 11,691 milioane de lei, iar în cadrul programului Prima Casă 4 – 1,391 milioane de lei.

Beneficiar al programului guvernamental „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md