fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Polițiștii din Edineț vor patrula pe biciclete în locurile publice din oraș

Citește și:

Oamenii legii din Edineț vor patrula pe biciclete în locurile publice din oraș. Datorită bicicletelor, polițiștii vor ajunge mai rapid în locurile unde mașinile de poliție nu au acces și vor asigura securitatea cetățenilor în parcuri, piețe, locuri de agrement, intervenind în toate cazurile de urgență.  

Polițiștii au trecut printr-un program internațional de instruire, în cadrul căruia au învățat cum să patruleze corect și eficient, utilizând bicicleta din dotare.

Patrulele de polițiști pe biciclete sunt dotate cu echipamente necesare. Bicicletele au semne distinctive ale poliției – girofare și sirene. Conform procedurilor interne, patrula poliției se constituie din cel puțin două persoane, pentru a reacționa mai eficient și în siguranță la situațiile care pot apărea în spațiul public.

Oamenii legii din Orhei, Anenii Noi și Ungheni, la fel vor patrula pe biciclete. Echipa de audienți ai cursurilor de pregătire va completa efectivul de polițiști care patrulează în prezent pe biciclete în raioanele Cahul, Leova, Cantemir, precum și în municipiile Chișinău și Bălți.

Serviciul de patrulare pe biciclete a fost lansat ca proiect-pilot la Chișinău, în octombrie 2017, de Ambasada SUA. Ulterior, serviciul a fost extins de PNUD cu suportul Guvernului SUA în mai multe raioane din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Imagine simbol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md