fbpx
7.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

Pompierii din nordul țării au salvat trei persoane care riscau să se înece

Citește și:

În dimineața zilei de cinci februarie salvatorii din nordul țării au fost alertați, pentru a scoate la mal trei persoane care riscau să se înece în apa iazului din localitatea Branişte, raionul Rîșcani.

Apelul de la Serviciul a fost recepționat la ora 09:28. Potrivit informațiilor recepționate, un pescar s-a prăbușit sub gheața subțire a lacului. De la mal acesta a fost observat de proprietarul iazului, care împreună cu un coleg au intervenit cu o barcă în ajutorul persoanei prăbușite. În timpul deplasării în ajutorul pescarului, aceștia au observat că barca se scufunda sub apă, din cauza unor fisuri, iar persoanele riscau să se înece.

În scurt timp, au intervenit salvatorii IGSU care au scos de sub gheață sinistratul, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care se afla la circa 30 metri de la mal. Acesta în stare stabilă a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional. Totodată, angajații Inspectoratului, cu ajutorul echipamentului specializat au tractat la mal barca afectată în care se aflau cei doi bărbați în vârstă de 55 și 24 de ani.


În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, atenționează repetat cetățenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Specialiștii nu recomandă aflarea amatorilor de pescuit pe gheața lacurilor, atunci când sunt înregistrate temperaturi scăzute, fiindcă gheața devine instabilă și este pericol de prăbușire.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum puteți beneficia de alocații suplimentare la implementarea măsurilor de eficiență energetică

Centrul Național pentru Energie Durabilă îndeamnă proprietarii de locuințe care intenționează să aplice pentru finanțare la Programul Fondului pentru...

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...
  sursa: cursbnm.md