fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Popescu: Săptămînă importantă pentru Republica Moldova

Citește și:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, spune că săptămîna care a trecut a fost una dintre cele mai reușite din istoria diplomației Republicii Moldova. Aceasta, potrivit ministrului, demonstrează că obiectivele pe care le-a asumat R. Moldova pot fi atinse atunci cînd există muncă de echipă și comunicare proactivă cu partenerii externi.

După 24 de ani de la ultima vizită la Chișinău a unui președinte al Franței, Emmanuel Macron a sosit în Republica Moldova cu un puternic mesaj de solidaritate și de susținere pentru țara noastră. Le sîntem recunoscători domnului președinte Emmanuel Macron și prietenilor francezi pentru tot sprijinul acordat cursului ireversibil european și agendei noastre de reforme!”, spune Popescu.

Un alt exemplu, spune Popescu, a fost semnarea cu omologul său francez Catherine Colonna a convenției privind dubla impunere, un document mult așteptat de către oamenii de afaceri din țările noastre. „Împreună cu echipa noastră de diplomați și colegii din guvern, vom munci și pe alte dimensiuni prioritare pe care le cunoaștem din comunicarea cu diaspora noastră – reducerea prețurilor la roaming, posibilitatea convertirii permiselor de conducere, recunoașterea actelor de studii și accesul la servicii consulare moderne”.

Nicu Popescu s-a întîlnit cu delegația oamenilor de afaceri din Turcia Tot în această săptămînă, Comisia Europeană a recomandat Consiliului Uniunii Europene acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova. „Este o decizie cu adevărat istorică și un pas înainte care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperității și democrației de pe continentul european – Uniunea Europeană”, afirmă Nicu Popescu.

Sîmbătă, la Chișinău, s-a desfășurat în premieră ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Comisia Europeană va recomanda statut de candidate, dar cu condiții, pentru Ucraina și R. Moldova „Această ședință, în spiritul Parteneriatului strategic moldo-român pentru integrare europeană, evocă sprijinul necondiționat oferit de-a lungul timpului de către toate forțele politice din România pentru dezvoltarea, consolidarea democratică și parcursul european al țării noastre”, adaugă ministrul.

Popescu mai spune că diplomația Republicii Moldova va fi în continuare la fel de determinată pentru a transforma în bine viața oamenilor din țara noastră. „Iar în săptămîna care vine contăm pe decizia pozitivă a Consiliului UE din 23 – 24 iunie pentru statutul de țară candidat. Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”, a punctat ministrul de externe.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md