fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Poșta Moldovei pune în circulație o carte poștală in memoriam Nicolae Dabija

Citește și:

Poșta Moldovei pune în circulație, începând de astăzi, cartea poștală cu marcă fixă „Nicolae Dabija (1948 – 2021), scriitor, istoric literar și om politic. In memoriam”. La 12 martie se face un an de la trecerea în lumea celor drepți a lui Nicolae Dabija, transmite IPN.

Cartea poștală conține spațiu pentru indicarea expeditorului și destinatarului. Este emisă într-un tiraj de o mie de exemplare. Va putea fi procurată cu 10 lei.

Nicolae Dabija a fost scriitor, publicist, istoric literar, membru de onoare al Academiei Române, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, redactor șef al săptămânalului „Literatura și Arta” și om politic din Republica Moldova.

În anii 90, lui Nicolae Dabija i-a revenit un rol de bază în lupta de renaștere națională din Republica Moldova, manifestat prin susținerea ideii de revenire a limbii române la grafia latină și decretarea acesteia în calitate de limbă oficială în cadrul RSS Moldovenești.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md