fbpx
21.2 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

Povestea lui Maxim, un bebeluș născut prematur. Medicii de la Spitalul „Gheorghe Paladi” au luptat pentru viața acestuia

Citește și:

O tânără de 23 de ani a trăit o experiență de neuitat la Spitalul „Gheorghe Paladi” din capitală, după ce a adus pe lume un băiețel la doar 29 de săptămâni de sarcină. Cu o greutate de doar 1045 g și o înălțime de 39 cm, micuțul Maxim a început o luptă curajoasă pentru viață încă din primele momente ale sale.

După o naștere plină de provocări, Maxim a petrecut prima lună din viață în Secția de Reanimare și Terapie Intensivă a Nou-Născuților nr. 2, sub supravegherea medicilor neonatologi-reanimatologi.

Maxim are mai multe mame”, mărturisește Ana, mama micuțului recunoscând eforturile și devotamentul întregului personal medical care a îngrijit cu atenție micuțul.

După o lună de îngrijiri intense, Maxim a fost transferat în Secția de Îngrijire și Recuperare a Nou-Născuților Prematuri, unde Ana a avut ocazia să își petreacă timpul alături de el și să învețe toate aspectele necesare îngrijirii unui bebeluș prematur.

Cu răbdare și speranță, Maxim și-a dublat greutatea, a început să respire singur și a renunțat la sonda de hrănire. Ana este profund recunoscătoare întregului personal medical pentru grija și dedicarea lor, care au contribuit la transformarea micuțului Maxim într-un copil sănătos și puternic.

Pe 1 februarie 2024, am devenit mama unui băețel, pe nume Maxim, care s-a născut la 29 de săptămâni de sarcină, cu o greutate de 1045 g și înălțimea de 39 cm. Prima lună de viață și-a petrecut-o în ,,Secţia reanimare şi terapie intensivă a nou-născuţilor nr. 2”, sub supravegherea medicilor neonatologi-reanimatologi, care au monitorizat zi și noapte starea de sănătate a bebelușului meu. În această lună m-am străduit să îmi păstrez calmul și chiar spuneam în privința fiului meu că ,,Maxim are mai multe mame”, deoarece fiecare medic și asistentă medicală din secție s-au comportat cu micuțul meu ca un propriu copil al lor. Din păcate, era atât de micuț și firav, încât nu am putut să îl țin în brațe și să simt pe deplin sentimentul matern după naștere. Dar, după ceva timp, l-am lipit de pieptul meu și i-am transmis căldura mea”, a declarat mama copilului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prima autostradă care va uni malurile Prutului. Va fi o premieră pentru ambele țări

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a anunțat că în luna iunie a acestui an...

Rusia a lovit din nou Ucraina cu atacuri masive cu drone. A fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres. Deocamdată...
  sursa: cursbnm.md