fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, își dă demisia la nici două luni de la preluarea mandatului

Citește și:

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, își va da demisia din funcția de lider al Partidului Conservator. Anunțul a fost făcut joi, iar Truss va conduce  Guvernul Marii Britanii până în momentul în care conservatorii își vor alege un nou lider, scrie anticorupție.md. 

Liz Truss a fost numită în funcția de premier cu o lună și jumătate în urmă, respectiv mandatul său ar putea fi cel mai scurt din istoria Marii Britanii.

Într-o declarație susținută din fața Reședinței din Downing Street, Truss a explicat că nu-și mai poate exercita mandatul și că Regele Charles al III-lea a fost deja informat despre demisia sa.

Zilele trecute, sub presiunea parlamentarilor, Truss a fost nevoită să renunțe la programul economic care prevedea reducerea fiscalității. Reducerile de 45 de miliarde de lire sterline au provocat un șoc pe piețele financiare, Banca Angliei fiind impusă să intervină pentru o opri un eventual colaps și a salva fondurile de pensii. Liz Truss a fost învestită în funcția de premier al Marii Britanii pe 6 septembrie 2022.

Pe 21 mai, Liz Truss, din poziția de ministru de Externe al Marii Britanii, anunța despre începerea negocierilor cu aliaţii externi privind posibilitatea furnizării de arme moderne pentru Republica Moldova.

„Aş dori ca Moldova să fie echipată conform standardelor NATO. Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri”, a spus Truss.

Truss a dat de înţeles că dotarea modernă a armatei moldoveneşti este necesară în contextul ameninţărilor de securitate în regiunea de Est.

„Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mare, iar faptul că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a adăugat Truss.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md