fbpx
14.2 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

Prima reacție a partidului de la guvernare după alegerile locale: „Peste 240 de primari din primul tur în toată țara”

Citește și:

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a rămas mulțumit de rezultatele preliminare ale alegerilor logale din 5 noiembrie.

„Probabil cea mai importantă concluzie a acestor alegeri este faptul că mesajul pro-european a câștigat detașat în toată țara. Mergem înainte spre Moldova Europeană!

Câteva concluzii, la cald, despre Partidul Acțiune și Solidaritate :

PAS a câștigat alegerile în țară – în 19 raioane suntem pe primul loc;

Am luat un scor bun pentru Consiliul Municipal Chișinău. Vom avea o fracțiune puternică, 20 de consilieri municipali care vor lupta pentru un oraș european;

Peste 240 de primari din primul tur în toată țara. Cel mai mare număr de primari după primul tur”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că ieri 890 de localități și-au ales primarul, iar în altele 8 urmează să fie organizate alegeri repetate din motiv că nu a fost atins pragul electoral.

De menționat că candidații Partidului Acțiune și Solidaritate s-au clasat pe primul loc în 19 consilii raionale din cele 32, însă în niciunul nu a obținut majoritatea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md