fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Primii cetăţeni străini şi persoane cu dublă cetăţenie au trecut prin terminalul de la Rafah spre Egipt

Citește și:

Zeci de cetăţeni străini şi persoane cu dublă cetăţenie au trecut miercuri din Fâşia Gaza spre Egipt prin punctul de frontieră de la Rafah, deschis pentru prima oară pentru trecerea persoanelor în a 26-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, a relatat de la faţa locului un jurnalist al agenţiei France Presse, transmite adevărul.ro

Ei au fost autorizaţi să intre în terminal către ora 07:45 GMT, după ce autorităţile egiptene au anunţat deschiderea acestuia în mod excepţional pentru a permite trecerea a aproape 90 de răniţi palestinieni şi a în jur de 545 de persoane cu dublă cetăţenie şi străini.

Conform unui prim anunţ marţi seară, terminalul urma să permită trecerea doar a răniţilor, dar responsabili egipteni şi palestinieni de la punctul de frontieră au indicat miercuri dimineaţă că în jur de 545 de persoane cu dublă cetăţenie şi străini vor primi şi ei permisiunea de a părăsi enclava.

O listă cu numele, naţionalitatea şi numărul de paşaport a fost publicată de administraţia părţii palestiniene a terminalului.

Potrivit unui responsabil palestinian al terminalului, 88 de răniţi, printre care 40 de copii, femei şi bătrâni, urmau să fie evacuaţi pe la Rafah pentru a fi îngrijiţi în spitale din Egipt.

Copiii şi unii bătrâni vor avea însoţitori cu ei”, a adăugat responsabilul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qudra, a declarat pentru AFP că ministerul a înaintat Egiptului o listă cu 4.000 de răniţi care au nevoie de îngrijiri ce nu pot fi asigurate în Fâşia Gaza.

Sperăm că vor putea să plece în zilele următoare, pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale ce nu pot fi efectuate în Gaza. Trebuie să le fie salvate vieţile”, a subliniat el.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile nu au mijloace financiare

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90 https://youtu.be/B1bPDgzS3PA „Ați...

/VIDEO/ Caz revoltător la Soroca. Un preot ar fi intrat pe furiș, noaptea, în biserica altui preot

Un incident neașteptat la Soroca. Un preot a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce intra pe...
  sursa: cursbnm.md