fbpx
17.2 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

Prins după 18 ani de căutări. Bărbat condamnat la detenție pe viață

Citește și:

Ivan Cimpoieș, un criminal extrem de periculos, extrădat în decembrie 2023 din Bulgaria, a fost condamnat marți de Judecătoria Comrat, sediul central, la închisoare pe viață, transmite anticorupție.md. 

În perioada 1999-2004, Ivan Cimpoeș, 50 de ani, a creat și a condus un grup criminal organizat specializat în infracțiuni de tâlhărie. El a participat la 13 tâlhării și la două omoruri.

Cimpoieș a atacat bănci, încasatori, contabilități ale întreprinderilor și instituțiilor, persoane fizice, în urma cărora obținut bani și alte bunuri. În cadrul unui atac tâlhăresc din 30 octombrie 1999, împreună cu doi complici, înarmați cu pistoale și topoare, Cimpoeș a reușit să fure 625 de oi dintr-o fermă.

În alt atac tâlhăresc din 24 martie 2004 asupra angajaților unei bănci, a reușit să obțină 133.000 de lei. Valoarea totală a bunurilor sustrase prin tâlhărie se estimează la peste 1 milion de lei la momentul comiterii infracțiunii.

În noaptea lui 11 aprilie 2003, Cimpoeș a omorât un locuitor al or. Comrat, alias „Ristaki”, pe care l-a împușcat în сap din răzbunare. Al doilea omor intenționat a avut loc la 12 decembrie 2004, în timpul zilei. Victima s-a dovedit a fi un șofer al Centrului zonal de asistență medicală urgentă Comrat, care a opus rezistență în timpul atacului tâlhăresc asupra contabilității.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md