fbpx
31.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Proteste în Franța, mai multe rafinării blocate, transportul public paralizat, iar mai multe școli sunt închise

Citește și:

Serviciile rutiere, feroviare și aeriene vor fi toate afectate de protestele organizate în Franța de sindicatele care se opun planurilor de creștere a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Guvernul pare însă dispus să meargă mai departe pentru a adopta proiectul de lege.

Vârsta minimă de pensionare urmează să fie ridicată treptat de la 62 la 64 de ani, iar pentru o pensie întreagă, stagiul de cotizare se ridică la 43 de ani. Acestea sunt propunerile centrale ale reformei sistemului de pensii, înaintat de guvernul președintelui Emmanuel Macron.

Reforma prevede și eliminarea unor privilegiile de care se bucură anumite categorii de angajați publici, cum sunt cei de la metroul din Paris.

„Dacă nu schimbăm nimic în următorii 10 ani, sistemul de pensii va acumula un deficit de 150 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă pensii mai mici și o scădere a calității vieții pentru pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Olivier Dussopt.

Potrivit corespondentului France24, prezența la protestul din Paris este mai mare decât la precedentul, fiind estimată la între 60.000 și 90.000 de participanți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md