fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Record istoric pentru R.Moldova. Pentru prima data prețul pentru motorină depășește 18 lei/litru

Citește și:

Prețuri record pentru motorină. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, motorina va depăși prețul de 18 lei per litru. 

Asta după ce Agenția Națională pentru Reglementarea Energetică în Republica Moldova a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți. Astfel în acest weekend consumatorii vor cheltui 18,04 lei per litru de motorină și 21,14 lei pentru un litru Benzină.

De cealaltă parte, ANRE explică că majorarea prețurile sunt motivate de creșterea tarifelor internaționale.

Atestăm în continuare păstrarea ritmului ascendent al prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale, care a atins cote maxime. Doar în ultima săptămână creșterea a căpătat un caracter exploziv, fiind înregistrate majorări de 47,5 $/tona la benzină (sau cu 6,5 %) și 55,75 $/tona la motorină (sau cu 8,5%).

Agenția asigură consumatorii că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere cât și descreștere a cotațiilor. Totodată, mecanismul actual de formare a prețurilor exclude orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora”, anunță insituția.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md