fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Republica Moldova ar putea rămâne fără curentul electric de la Centrala de la Cuciurgan. Reacția lui Spînu

Citește și:

Republica Moldova ar putea să rămână fără curentul electric de la Centrala de la Cuciurgan,  în cazul stopării definitive a livrărilor de gaze în stânga Nistrului.

Gazprom a redus livrările de gaze cu 30%  începând cu luna octombrie,  nu doar către Chișinău, dar și către regiunea transnistreană. Prin urmare, Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol a anunțat că de luni, 24 octombrie, Centrala de la Cuciurgan, a redus livrările de energie electrică de la 70% la 27% spre malul drept al Nistrului.

Tiraspolul a instituit stare de urgență economică în zona controlată, specificând că energia produsă de Centrala de la Cuciurgan va fi direcționată prioritar locuitorilor din regiune.

În replică, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat că dacă cei din stânga Nistrului nu vor livra energie electrică părții din dreapta Nistrului, atunci țara noastră își rezervă dreptul să oprească livrarea gazelor naturale în regiunea transnistreană

„De la 1 noiembrie dacă vă onorați contactul și livrați energie electrică pentru malul drept al Nistrului, atunci veți primi gaz, iar dacă nu vă onorați contractul – nu primiți gaze. Așa vom echilibra lucrurile”, a declarat Spînu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV 8.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md