fbpx
27.4 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

Republica Moldova are procuror general. Cine este Ion Munteanu

Citește și:

Ion Munteanu a fost învestit astăzi dimineață, 1 iunie, în funcția de procuror general. Ceremonia a avut loc la Procuratura Generală.

Aveți o misiune complicată. Astăzi, din păcate, în justiție se face mai puțin decât se vorbește și a venit timpul să se facă mai multe, mai repede și mai ferm și mai corect. Eu și cetățenii așteptăm să se facă dreptate. Cei care au comis acte de corupție, cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați…”, a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei.

Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general, acumulând cel mai mare punctaj, 9,21, la proba interviu organizată de Consiliul Superior al Procurorilor.

Ion Munteanu este procuror din anul 2006. A activat anterior în Procuratura sectorului Centru din municipiul Chişinău, iar în 2009, a figurat într-o procedură disciplinară, fiind pedepsit cu un avertisment.

În iulie 2010, el a fost numit procuror în Procuratura Anticorupţie, iar în perioadele 2019-2020 și 2021-2022 a fost adjunct interimar al procurorului-șef. Pe 12 octombrie 2022, Ion Munteanu a fost numit în funcția de procuror general interimar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la...

Republica Moldova marchează Ziua Suveranității

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 34 de ani, pe 23 iunie...
  sursa: cursbnm.md