fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Republica Moldova este din nou membrul Asociației Mondiale a Drumurilor

Citește și:

Republica Moldova este din nou parte a Asociației Mondiale a Drumurilor (PIARC) după ce și-a redobândit statutul de membru. Anunțul a fost făcut de Administrația de Stat a Drumurilor, scrie agora.md. 

Potrivit sursei, PIARC este o platformă internațională pentru schimbul de cunoștințe în domeniul infrastructurii rutiere și a practicilor folosite în dezvoltarea drumurilor într-un context de transport sustenabil integrat. Asociația este deschisă tuturor și în prezent are 124 membri, dintre care face parte și Republica Moldova.

Misiunile Asociației Mondiale a Drumurilor sunt următoarele: analiza și discuții asupra întregului spectru de probleme legate de transport, drumuri și transportul rutier; identificarea, dezvoltarea și diseminarea celor mai bune practici și oferirea unui acces mai bun la informații internaționale; dezvoltarea și promovarea instrumentelor eficiente de luare a deciziilor în domeniul infrastructurii rutiere.

Subiectele strategice, dezvoltate prin comitetele tehnice profesionale, ale Asociației sunt: Administrarea drumurilor; Mobilitate; Siguranță și Sustenabilitate. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” fiind membru a asociației va împărtăși obiectivul comun al unui sistem de transport integrat, durabil și sigur.

Pe lângă beneficiul participării la comunitatea rutieră internațională vom avea acces la lucrările congresului, vom vizualiza și descărca documentele cu privire la lucrările comitetelor care vor aduce schimb de experiență pe spectrul de probleme legate de drumuri și transport rutier. ASD va avea posibilitatea să discute cu experți din numeroase domenii despre siguranța și protecția drumurilor, operațiunea și întreținerea rețelelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md