fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Republica Moldova va primi 25 de milioane de dolari pentru modernizarea fermelor de vaci

Citește și:

Banca Mondială va oferi un sprijin financiar de 25 de milioane de dolari, în sectorul zootehnic, în scopul sporirii eficienței și competitivității fermelor, din cauza dificultăților pe care le întâmpină reprezentanții sectorului.

În cadrul Consiliului consultativ pe filiera bovine, au fost discutate: activitatea producătorilor de lapte, vectorii de dezvoltare și mecanismele de subvenționare a sectorului.

Reprezentanții sectorului au declarat că întâmpină dificultăți la procurarea resurselor energetice, furajelor și la negocierea prețului între furnizorii și procesatorii de lapte.

Ministrul Vladimir Bolea, a menționat că se elaborează Regulamentul de subvenționare și în anul curent vor fi în continuare susținuți crescătorii de bovine:

Noul mecanism va prevedea oferirea subvențiilor per kilogramul de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă până la prima fătare. Cunoaștem provocările cu care se confruntă sectorul zootehnic, generate de seceta din anul 2022 și creșterea prețurilor la input-uri și utilități ”, a menționat ministrul.

Vladimir Bolea a menționat că în anul curent vor fi plafonate activitățile gospodăriilor țărănești, după modelul aplicat exploatațiilor non-profesionale, precum și va fi modificat sistemul de impozitare a acestora.

Potrivit ministrului, activitățile economice trebuie legalizate, iar Ministerul are scopul de a facilita acest proces prin îmbunătățirea și ajustarea politicilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md