fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Rezultatele alegerilor locale noi din 16 octombrie. În comuna Braniște va fi turul doi

Citește și:

În această duminică, 16 octombrie, au avut loc alegerile locale noi în trei localități din Republica Moldova. Potrivit datelor preliminare publicate de către Comisia Electorală Centrală (CEC), primarii candidați din partea Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au obținut câte un mandat.

În Satul Sălcuța, raionul Căușeni au fost procesate 1.256 voturi valabil exprimate. Astfel, candidata Liliana Bacal, susținută de Partidul Liberal Democrat din Moldova, a învins în cursa electorală cu 64,31%.

În comuna Braniște, raionul Rîșcani, Veaceslav Popa a obținut 44,66% din cele 574 de voturi valabil exprimate.

La secția de vot din Comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia au fost procesate 473 de voturi valabil exprimate, în rezultatul cărora candidatul Burduh Vitalie din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a obținut 50,63% din voturi, iar Savanu constrantin susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu 49,37%.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de 2 săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin cu 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md