fbpx
10.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

Rusia: Incendiu uriaş într-un imobil, ”aproximativ” 400 de persoane evacuate

Citește și:

Un important incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-o clădire de locuinţe din nord-vestul Moscovei, ducând la evacuarea a „aproximativ 400” de persoane, potrivit autorităţilor ruse, care până în prezent nu au indicat cauza incidentului, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Imagini postate pe reţelele sociale au arătat o clădire mare al cărei acoperiş ardea, cu flăcări uriaşe ţâşnind din ea, în timp ce martori observau scena în noaptea întunecată luminată.

La faţa locului se aflau maşini de pompieri şi maşini de poliţie, potrivit acestor înregistrări video distribuite pe scară largă.

„Centrul de management al crizelor (…) din Moscova a primit un mesaj despre un incendiu pe strada Şerniahovskogo nr. 2, unde era un incendiu pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu şase etaje”, în apropierea staţiei de metrou „Aeroport”, au raportat pe Telegram serviciile municipale ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

„Serviciile municipale au fost trimise imediat la faţa locului”, au adăugat acestea, indicând că nu au „informaţii” despre posibilele victime în acest stadiu.

Patru mii de metri pătraţi sunt în flăcări, potrivit ministerului rus, care a precizat că la faţa locului au fost trimişi „peste 130 de specialişti”, precum şi „două elicoptere Ka-32” pentru a încerca să ţină flăcările sub control.

Într-un comunicat separat, aceeaşi sursă a indicat că „aproximativ 400 de persoane au fost evacuate”. „Au fost trimise autobuze la locul incendiului pentru a evacua aceste persoane”, a continuat sursa.

Autorităţile nu au menţionat deocamdată vreo posibilă cauză a incendiului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a asigurat rapid pe Telegram că „pompierii iau toate măsurile necesare pentru a stinge incendiul”.

„Locuitorii evacuaţi primesc ajutorul necesar”, a adăugat el.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a...

/VIDEO/ „Ce-ai făcut măi Manoil?” Bunica adolescentului din Sîngerei, care și-ar fi pus capăt zilelor, în lacrimi

„L-a luat așa de tinerel, că eu merg iaca pe 90 și mai bine eu mă hodineam și el...
  sursa: cursbnm.md