fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

Rusia l-a convocat pe ambasadorul R. Moldova după expulzarea directorului Sputnik

Citește și:

Ministerul rus de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova pentru a protesta faţă de „persecuţia” presei ruse în această ţară, după expulzarea în septembrie a directorului local al agenţiei de presă Sputnik, unul din instrumentele de propagandă ale Kremlinului, scrie Digi24.ro. 

„Părţii moldoveneşti i-a fost remis un protest ferm faţă de împotriva persecuţia constantă, motivată politic, a presei în limba rusă din Republica Moldova”, susține ministerul într-un comunicat.

Acesta a vorbit despre expulzarea de către Republica Moldova la 13 septembrie a şefului filialei moldoveneşti a agenţiei de presă Sputnik, Vitali Denisov, care este acuzat de Chişinău de dezinformare şi propagandă.

Rusia a decis, ca represalii, să interzică intrarea pe teritoriul său a unui „număr de persoane direct implicate în restrângerea libertăţii de exprimare şi a drepturilor jurnaliştilor ruşi în Republica Moldova, precum şi în alimentarea sentimentelor anti-ruse”, potrivit ministerului.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, preşedinta pro-europeană Maia Sandu critică frecvent ingerinţele şi încercările de răsturnare a puterii orchestrate, în opinia sa, de Moscova.

Fosta republică sovietică cu 2,6 milioane de locuitori, situată între România şi Ucraina, a primit anul trecut statutul de candidat oficial la Uniunea Europeană.

Acuzate că sunt instrumente de dezinformare ale Kremlinului, Sputnik şi Russia Today (RT) au fost interzise să difuzeze în UE din martie 2022, la televiziune şi pe internet, în urma unui acord al celor 27 la scurt timp după declanşarea conflictului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un turc, a încercat să treacă o frontieră din nordul țării cu un permis fals

500 EUR ar fi costat obținerea unui permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Documentul a fost...

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...
  sursa: cursbnm.md