fbpx
10.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

Rusia lansează „scrutine regionale” în teritoriile ucrainene ocupate

Citește și:

Rusia a lansat joi votul anticipat în teritorii ucrainene pe care le-a ocupat, în cadrul alegerilor organizate în numeroase regiuni ruse şi prevăzute pentru 10 septembrie. Moscova a ocupat cu puţin sub o cincime din teritoriul ucrainean: Crimeea, peninsulă anexată în 2014, majoritatea regiunii Lugansk, şi părţi din regiunile Doneţk, Zaporojie şi Herson, transmite Agerpres.

Scrutinele în aceste zone, denunţate de Ucraina, au loc pe 10 septembrie, dar autorităţile ocupaţiei ruse organizează un vot anticipat începând de joi în regiunile Doneţk şi Zaporojie şi din 2 septembrie în Herson şi Lugansk.

Este vorba despre desemnarea deputaţilor regionali şi a aleşilor municipali.

În pofida criticilor Occidentului, Rusia a proclamat anexarea acestor teritorii în septembrie 2022, după desfăşurarea a ceea ce Moscova a prezentat drept referendumuri. Comunitatea internaţională nu a recunoscut însă rezultatele acestora.

Aproape un an mai târziu, Rusia nu controlează decât parţial aceste regiuni unde au loc lupte intense. Ucraina desfăşoară o contraofensivă pe o lungime de aproape 1.000 de kilometri şi speră să străpungă liniile defensivei ruse în zona Robotîn, din regiunea Zaporojie.

Numeroase regiuni din Rusia vor vota, tot la 10 septembrie, pentru a-şi desemna guvernatorii, membrii parlamente regionale şi consiliile municipale. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a...

/VIDEO/ „Ce-ai făcut măi Manoil?” Bunica adolescentului din Sîngerei, care și-ar fi pus capăt zilelor, în lacrimi

„L-a luat așa de tinerel, că eu merg iaca pe 90 și mai bine eu mă hodineam și el...
  sursa: cursbnm.md