fbpx
10.9 C
Бэлць
sâmbătă, martie 2, 2024

S-a grăbit să o vadă pe mama. Un bebeluș s-a născut în ambulanță, la Anenii Noi

Citește și:

Echipa SAMU Anenii Noi a asistat o naștere în ambulanță. În dimineața zilei de 29 noiembrie, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 20 ani, dintr-o localitate a raionului Anenii Noi, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Anenii Noi, în următoarea componență: felcerul Vasile Apostu, infirmierul Rodica Calmîc și șoferul ambulanței Leonid Chirilenco, care a ajuns la locul solicitării în 10 minute.

La domiciliu, membrii echipei AMU au constatat că parturienta în 38-39 săptămâni, era la a II-a sarcină și prezenta simptome de debut al nașterii. În timpul deplasării la spital, nașterea a survenit spontan, iar venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță.

Datorită asistenței medicale calificate acordate la timp de membrii echipei SAMU Anenii Noi, nașterea a decurs fără complicații. Femeia a adus pe lume un băiețel sănătos cu scorul Apgar de 8 puncte și cu o greutate de aproximativ 3 kilograme.

Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la IMSP Institutul Mamei și Copilului din mun. Chișinău pentru îngrijiri medicale corespunzătoare în condiții de spital.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean participă la Forumul Diplomației din Antalya, Turcia

Prim-ministrul Dorin Recean se află într-o vizită de lucru în Antalya, unde participă la cea de-a treia ediție a...

În două săptămâni, Ucraina a doborât 13 avioane rusești în valoare de peste un miliard de dolari

În februarie 2024, Forțele de Apărare ucrainene au doborât 13 avioane inamice, cu o valoare totală de peste un...
  sursa: cursbnm.md